Matematik

løs for x>0 ligninger vha logaritmer

25. november 2022 af fuckmath - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse følgende ligning ved at bruge logaritmer:

x+ x3,5 - 2 = 0

Min lærer siger at man kan erstatte x7 med x3,5*2, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre efter det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2022 af StoreNord

x3,5*2 +  x3,5  -  2 = 0 er en andengradsligning, som du kan løse kmed hensyn til    x3,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2022 af oppenede

Det er en andengradsligning med a=1, b=1, c=-2, og
x^{3.5}=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \left (x^{3.5}\right )^{\!2}+x^{3.5}-2 &= 0\quad,\;x^{3.5}\geq 0\\ x^{3.5} &= \left\{\begin{matrix}x_1\\x_2\end{matrix}\right\}\ \quad\Rightarrow x^{3.5}=x_1=... \\ \log\left (x^{3.5} \right )=3.5\cdot \log(x) &= \log(x_1)\quad,\;x>0\;,\;x_1> 0 \\ x &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: løs for x>0 ligninger vha logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.