Fysik

HJÆLP! Tryk omregning af mm Hg til enheden Pa og atm

26. november 2022 af KanIkkeMere - Niveau: C-niveau

Hjælp!!!

Omregn blodtrykket 120-60 mm Hg til enheden Pa og atm

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal omregne det :( 


Svar #2
26. november 2022 af KanIkkeMere

Jeg skal have mellem regning med, da det er en fysik aflevering. Er der ikke en formel til at regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{mm Hg} &= 133.322\,\textup{Pa} \\ &= \frac{133.322\,\textup{Pa}}{101325\,\textup{Pa}}\,\textup{atm} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2022 af AngelOneOne

Hej,

Se tabel 11.2 her https://kemi.androide.dk/11-gasser/11-2-gastryk/ - Der er forskellige trykenheder angivet i forhold til hvor mange trykenheder der skal til for at gi en atmosfære - Så kan du selv regne videre derfra.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2022 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llr} 760\;\mathrm{mmHg}=101325\;\mathrm{Pa}\\\\ 1=\frac{101325\;\mathrm{Pa}}{760\;\mathrm{mmHg}}\\\\\\ 120\;\mathrm{mmHg}\cdot 1=120\;\mathrm{mmHg}\cdot \frac{101325\;\mathrm{Pa}}{760\;\mathrm{mmHg}}&=&15998.7\;\mathrm{Pa}\\\\ 60\;\mathrm{mmHg}=\frac{1}{2}\cdot 120\;\mathrm{mmHg}=\frac{1}{2}\cdot \left ( 15998.7\;\mathrm{Pa} \right )&=&7999.34\;\mathrm{Pa}\\\\\\\\\\ 760\;\mathrm{mmHg}=1\;\mathrm{atm}\\\\ 1=\frac{1\;\mathrm{atm}}{760\;\mathrm{mmHg}}\\\\\\ 120\;\mathrm{mmHg}\cdot 1=120\;\mathrm{mmHg}\cdot \frac{1\;\mathrm{atm}}{760\;\mathrm{mmHg}}&=&0.157895\;\mathrm{atm}\\\\ 60\;\mathrm{mmHg}=\frac{1}{2}\cdot \left (120\;\mathrm{mmHg} \right )=\frac{1}{2}\cdot \left (0.157895\;\mathrm{atm} \right )&=&0.078947\;\mathrm{atm} \end{array}


Svar #6
27. november 2022 af KanIkkeMere

Tak!


Skriv et svar til: HJÆLP! Tryk omregning af mm Hg til enheden Pa og atm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.