Matematik

binære funktioner

27. november 2022 af Alba2004 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en matematikaflevereing for, og har brug for hjælp til dette spørgsmål.

Har vedhæftet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2022 af MentorMath

Hej,

Der er givet at f(x) = -0,5x + 14.

Vi skal løse ligningen -0,5x + 14 = 6. Vi skal altså aflæse x-koordinaten til f(x) = 6.

Dette bestemmes ved aflæsning ved, at finde 6 på y-aksen. Man aflæser heraf den tilhørende x-værdi på x-aksen. 

Ved aflæsning fås f(x) = 6 ⇔ x = 16.

PS. kan se at der er givet et grafisk svar i en anden tråd, der nok forklarer det bedre:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2022 af Eksperimentalfysikeren

Opgaven skal løses ved aflæsning på grafen, så #1 er ikke korrekt.

Se den anden tråd, du har. Der er det vist korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2022 af MentorMath

#2

Hej. Jeg har netop prøvet at forklare hvordan den løses grafisk - dog uden at kunne vise det grafisk. Jeg har ikke beregnet noget i #1.

Godaften :)) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2022 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har vist ikke set mig for! Undskyld.


Skriv et svar til: binære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.