Matematik

Hvilke figuerer er funktioner???

02. december 2022 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvilke figuerer er funktioner???

Vedhæftet fil: graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2022 af MentorMath

Hej,

A. Viser grafen for en funktion x = k, hvor k er en konstant. 

B. Viser grafen for en konstant funktion, dvs. en funktion y = k, hvor k er en konstant. Dvs. at y er konstant for alle x defineret for funktionen. 

C. Figuren er en ellipse. Ellipsen fremkommer ved keglesnit, når en bestemt type funktion i to variable sættes lig med 0, men figuren er ikke en funktion. Der gælder generelt for funktioner, at der kun er en y-værdi til en hørende x-værdi, som ikke er opfyldt for ellipsen. 

D. Angiver datapunkter i et koordinatsystem. Datapunkternes sammenhæng kan beskrives ved en funktion.

E. Angiver en aftagende funktion, hvis graf er en ret linje. 

F. Viser grafen for en funktion, der angiver en sammenhæng mellem x og y.

G. Er ikke udtryk for en funktion, idet den ikke er indtegnet i et koordinatsystem, og der derfor ikke er nogen synlig sammenhæng mellem x og y.

H. Angiver en funktion, der er en andengradsfunktion, hvis graf er en parabel :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2022 af Soeffi

#2. A dur ikke, da den ikke er eksplicit.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2022 af ringstedLC

I følge argumentationen for C. som jeg er enig i, kan A. ikke være en funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2022 af MentorMath

#3, #4

Det er rigtigt, sorry. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2022 af MentorMath

#2

Hej,

A. Viser grafen for en funktion x = k, hvor k er en konstant. 

B. Viser grafen for en konstant funktion, dvs. en funktion y = k, hvor k er en konstant. Dvs. at y er konstant for alle x defineret for funktionen. 

C. Figuren er en ellipse. Ellipsen fremkommer ved keglesnit, når en bestemt type funktion i to variable sættes lig med 0, men figuren er ikke en funktion. Der gælder generelt for funktioner, at der kun er en y-værdi til en hørende x-værdi, som ikke er opfyldt for ellipsen. 

D. Angiver datapunkter i et koordinatsystem. Datapunkternes sammenhæng kan beskrives ved en funktion.

E. Angiver en aftagende funktion, hvis graf er en ret linje. 

F. Viser grafen for en funktion, der angiver en sammenhæng mellem x og y.

G. Er ikke udtryk for en funktion, idet den ikke er indtegnet i et koordinatsystem, og der derfor ikke er nogen synlig sammenhæng mellem x og y.

H. Angiver en funktion, der er en andengradsfunktion, hvis graf er en parabel :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. december 2022 af SuneChr

Lad en linje (vinkelret på x-aksen) foretage en rejse fra     - \infty < x < \infty
Møder linjen et grafisk billede af en funktion, må den højst skære grafen én gang.
I situationen [A] vil linje og graf være sammenfaldende og [A] derfor ikke billede af en funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2022 af Anders521

#7 Det forudsætter, at der også er tale om et koordinatsystem, hvor den nævnte (vinkelrette) linje kan foretage sin rejse. Men i situationen [G] er der blot givet et linjestykke, så her dur metoden ikke. Linjestykket kan være billedet af en funktion, men det kan ikke konkluderes, at det faktisk er et.   


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2022 af SuneChr

# 8
Ja, uden et referencesystem står man ensom og forladt i ødemarken uden kendemærker.


Skriv et svar til: Hvilke figuerer er funktioner???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.