Matematik

har jeg forstået opgaverne rigtigt?

06. december 2022 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

-------------------------------------------------------------------------------

Mine spørgsmål:

Opgave 10b

Jeg bestemmer bare v(2)=s'(2) eller skal jeg beregne s(2)?

Opgave 14c

50% større befolkningstal regnes sådan: 5,28*(1+0,5)=7,92 og så løser jeg ligning f(x)=7,92 og p(x)=7,92 og sammenligner? 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2022 af SuneChr

10 b)    s'(2)
14 c)    Jeg er lidt usikker ved formuleringen af 14 c)
            Skal  p (x)  øges med 50% vil  18 < x < 19
            Skal  f (x)   øges med 50% vil  27 < x < 28 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} \textbf{14 c)}\\&\textup{Model 1:}&p(x)=\frac{-4.11523\cdot 10^{12}}{\left ( x-238.975 \right )^5}\\\\\\&& \textup{Define }p(x)=\frac{-4.11523\cdot 10^{12}}{\left ( x-238.975 \right )^5}\\\\&& \textup{Define } f(x)=5.28\cdot e^{0.015\cdot x}\\\\\\&& \textup{solve}\left ( p(x)=1.50\cdot f(x),x \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} \textbf{10 b)}\\&& \overrightarrow{v}(2)=\overrightarrow{s}{\, }'(2) \end{array}


Skriv et svar til: har jeg forstået opgaverne rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.