Matematik

Hjælp til inverse/omvendt funktion

07. december 2022 af Vill0467 - Niveau: A-niveau

Hej derude. 

Har brug for hjælp til opgaven som er lagt som vedhæftet fil. 

Tak på forhånd og god jul 

Vedhæftet fil: Opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2022 af SauIGoodman

Jeg indsætter dit billede. Kommentar følger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2022 af SauIGoodman

Du får hints: Du skal bestemme 

f^{-1}(2)

Du kan finde talværdien ved at betragte ligningen 

f(x)=2

Løsningen til ligningen er den værdi, som tallet du skal finde giver. 

Eksempel: Jeg skal regne f^{-1}(4) og jeg får givet følgende graf:

Så ved jeg, at jeg kan finde værdien f^{-1}(4) ved at løse ligningen f(x)=4. Ud fra grafen kan jeg se, at løsningen må være x=2 og altså er f^{-1}(4)=2.


Svar #3
07. december 2022 af Vill0467

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2022 af ringstedLC

Den omvendte funktion er en spejling i y = x:

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #5
07. december 2022 af Vill0467

#4

Den omvendte funktion er en spejling i y = x:

Det Anders skrev over gælder stadig ikke? Ud fra det fik jeg nemlig at f^-1(2)=3


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2022 af ringstedLC

Selvfølgelig, og dit resultat passer jo også med figuren i #4.


Skriv et svar til: Hjælp til inverse/omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.