Matematik

Gymnasie klasse studie tur

08. december 2022 af Quixotic - Niveau: C-niveau

Hej jeg ved ikke helt hvordan jeg skal lave den her opgave vi for det her at vide.

En gymnasieklasse tjente penge til deres studietur ved at lave en teaterforestilling. Biletterne kostede 10 kr for børn og 25 kr for voksne. Eleverne tjente 4500 kr. Der blev solgt dobbelt så mange voksenbilletter som der blev solgt børne biletter. Hvor mange børn og voksne så forestillingen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2022 af peter lind

Lad antal af børn, der købte en billet, være x og antal af voksne være y.

Du har så

10*x + 25*y = 4500

2x = y


Svar #2
08. december 2022 af Quixotic

#1

Lad antal af børn, der købte en billet, være x og antal af voksne være y.

Du har så

10*x + 25*y = 4500

2x = y

Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2022 af Soeffi

#0

1) Biletterne kostede 10 kr for børn og 25 kr for voksne.
2) Eleverne tjente 4500 kr.
3) Der blev solgt dobbelt så mange voksenbilletter som der blev solgt børne biletter.

Hvor mange børn og voksne så forestillingen?

Antag at antal børn = x og antal voksne = y.

1) Indtjening på børnebilletter:   x·10 kr. 
    Indtjening på voksenbilletter: y·25 kr. 

2) Indtjening i alt: x·10 kr. + y·25 kr. = 4500 kr. ⇒ x·10 + y·25 = 4500  

3) y = 2·x 

2)+3)
   x·10 + (2·x)·25 = 4500 ⇔ 
   x·10 + x·50 = 4500 ⇔ 
   x·60 = 4500 ⇔ 
   x = 4500/60 ⇔ 
   x = 75  y = 2·75 = 150

Her af følger, at antal børn er 75 og antal voksne er 150.


Skriv et svar til: Gymnasie klasse studie tur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.