Matematik

Integration ved substitution

09. december 2022 af Mads135566 - Niveau: A-niveau

Hej mit spørgsmål er hvornår skal man bruge Integration ved substitution. Jeg ved godt hvordan man gøre jeg er bare ikke helt sikker på hvornår jeg skal bruge det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2022 af Anders521

#0 Du bruger metoden når integranden er produktet mellem en sammensat funktion og den indre funktion differentieret:

∫ f(g(x)) · g'(x) dx


Svar #2
09. december 2022 af Mads135566

Forstår ikke helt " integranden er produktet mellem en sammensat funktion og den indre funktion differentieret" kan du måske komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2022 af mathon

eksempel:
                      \small \int \left (\sin(x) \right )^3\cdot \cos(x)\, \mathrm{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2022 af Anders521

#2

Simple eksempler:           ∫ (ex · 1) dx  og  ∫ (√x ·1) dx,               


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.