Matematik

regnehistorie ligning

30. december 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Per er dobbelt så gammel som Pål, og Pål er 10 år ældre end Espen. Tilsammen er de 50 år. Hvor gammel er per?

Pål= x
Per= 2*x
Espen= x+10
ligning 2x+x+10=50
2x+x(x+10)= 50

er det korrekt eller er der en fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2022 af Eksperimentalfysikeren

Espen = x - 10

ligningen er ikke rigtig. Jeg tror, du ikke har fået Pål med.

Sidste ligning er ikke rigtig. 2x +(x+10) = 2x + x2 + 10x. Det stemmer ikke med ligningen ovenover.


Svar #2
30. december 2022 af shain

ok,er ligningen er 2x+x(10-x)=50?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2022 af ringstedLC

#0:

\begin{align*}2x+x+10 &\;{\color{Red} \neq }\;2x+x(x+10)=2x+x^2+10x \end{align*}

#2: Nej. De tre aldre skal summeres.

Med x = Pål:

\begin{align*} x+2x+(x\,{\color{Red} -}\,10) &= 50 \\ \textup{P\aa l}=x &= ... \\ \textup{Per}=2x &= ...\,(\textup{\aa r}) \end{align*}

Mere direkte med x = Per:

\begin{align*} x+\tfrac{x}{2}+\bigl(\tfrac{x}{2}-10\bigr) &= 50 \\\textup{Per}=x &= ...\,(\textup{\aa r}) \end{align*}


Svar #4
30. december 2022 af shain

aha tak

Skriv et svar til: regnehistorie ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.