Matematik

Bestem t, så det⁡(a ⃗,b ⃗ )=3

03. januar 2023 af mari210 - Niveau: B-niveau

To vektorer er givet ved

a vektor =(7, 3)

b vektor =(t, 6)

jeg har brug for udregningen til denne!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2023 af OliverHviid

Determinanten kan findes vha. formlen det(a, b)= a1*b2-a2*b1

I dit tilfælde er:

a1= 7

a2= 3

b1= t

b2= 6

Hvis vi indsætter disse værdier fås: 7*6-3*t= 3

Løs denne ligning mht. t. Indsæt derefter din fundne t-værdi på ts plads, og tjek om venstresiden giver 3 for at se om du har regnet rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Test:}\\& \textup{det}\left ( \begin{vmatrix} 7 &13 \\ 3&6 \end{vmatrix} \right )=? \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Test:}\\& \textup{det}\left (\left [ \begin{matrix} 7 &13 \\ 3&6 \end{matrix} \right ] \right )=? \end{array}


Skriv et svar til: Bestem t, så det⁡(a ⃗,b ⃗ )=3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.