Matematik

Vedr kvadratisk regression

07. januar 2023 af Matej05 - Niveau: C-niveau
Er der en venlig sjæl da kan forklare mig hvordan man udregner kvadratisk regression udefra 3 punkter manuelt. Trin for trin. Jeg har forsøgt men jeg er gået i stå.
Opg 228
Vedhæftet fil: IMG_20230107_154026.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2023 af peter lind

Der står intet i opgaven om at det skal være manuelt, så brug bare dit CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2023 af SuneChr

Jeg er nu sikker på, at der skal manuel beregning, da spørgeren anmoder om trinvis fremgangsmåde.
Med tre givne punkter er det muligt at lægge en parabel, som alle går gennem.
Opstil tre ligninger
 ax12 + bx1 + c = y1
 ax22 + ...
 ax32 + ..
Indsæt (x , y) og løs de tre ligninger m.h.t. a, b og c.
Skulle du anvende maskinel regression, vil du få de samme værdier for a, b og c.


Svar #3
07. januar 2023 af Matej05

Jeg har lavet noget men så gå jeg i stå
Vedhæftet fil:IMG_20230107_230012.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2023 af SuneChr

228 a)
(- 2)2a -  2b + c =  - 15     (I)
     12a + 1b + c =    0      (II)
     52a + 5b + c =  - 36   (III)

Ligning (II)    c = - a - b
Indsæt (- a - b) i stedet for c i ligning (I) og (III) og løs (I) og (III) m.h.t. a og b. Find til sidst c.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2023 af peter lind

Jeg gør lige opmærksom på at i opgaven står der at den skal løses ved kvadratisk regression


Svar #6
08. januar 2023 af Matej05

Er det så forkert som jeg har lavet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2023 af peter lind

ja. Du skal bruge dit CAS værktøj


Skriv et svar til: Vedr kvadratisk regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.