Matematik

Find ligningen for de tangenter til f(x)=3^x-2x+1 som har hælningen 10

08. januar 2023 af højhus5 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har denne opgave jeg ikke kan komme videre i

Find ligningen for de tangenter til f(x)=3^x-2x+1 som har hælningen 10

Jeg har brugt formlen f '(x)*(x-x0) + f(x). Jeg fik svaret til 10x-131 som er forkert.  Jeg kan ikke helt gennemskue hvad jeg har gjort forkert.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2023 af Anders521

#0 Vi kan hellere ikke gennemskue, hvad du har gjort forkert. Det er ikke tilstrækkeligt at sige, at du har brugt formlen (hvilket i øvrigt er forkert skrevet). Du er nødt til at vise os dine udregninger, hvor formlen er brugt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 3^x-2x+1 \\ a_t=f'(x)=10 &= 3^x\cdot \ln(3)-2 \\ 3^x &= \frac{12}{\ln(3)} \Rightarrow x_0=\frac{\ln\left (\frac{12}{\ln(3)}\right )}{\ln(3)}=2.17625... \end{align*}

Brug den eksakte værdi ved indsættelse i tangentligningen.


Skriv et svar til: Find ligningen for de tangenter til f(x)=3^x-2x+1 som har hælningen 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.