Matematik

Regning om lån

08. januar kl. 21:52 af markschmidt392 - Niveau: C-niveau

Hej,

Et lån på 25000 forrentes med 8% p.a. og afvikles som et annuitetslån over 10 år. Vis at ydelsen bliver 3725.74 kr årligt og udarbejd en amortisationsplan. Beregn hvor meget lånet koster i alt. 

Hvilken formel skal jeg bruge her for at beregne hvor meget lånet kommer til at koste?


Svar #1
08. januar kl. 22:08 af markschmidt392

Lånet tilbagebetales med en årlig ydelse på 5000 kr. Udarbejd en ny ammotisationsplan og beregn den sidse ydelse. Den bliver mindre end 5000, så kig på den sidste restgæld og læg renten oveni. Hvor meget koster lånet i alt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar kl. 22:30 af ringstedLC

#0: Ydelsen beregnes annuitetslåneformlen, formel (6), (FS STX C).

Lånets pris er den samlede ydelse - hovedstol.

Samlet ydelse er antal ydelser ganget med ydelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar kl. 10:43 af mathon

                        \begin{array}{llllll} y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}=\frac{25\,000\cdot 0.08}{1-1.08^{-10}} \end{array}


Skriv et svar til: Regning om lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.