Kemi

Ligevægtskonstanten for den viste kemiske reaktion

10. januar 2023 af simsalabimm - Niveau: Universitet/Videregående

Ligevægtskonstanten for den viste kemiske reaktion i en beholder, der indeholder 1,06M O_2 ,
0,00652M SO_3 og 0,00129M SO:2 , er ...

2 SO_3 (g)\rightleftharpoons 2 SO_2 (g)+O_2 (g)

jeg har sat det og således:

k = (1.06M + 2*0.00129M)/(2*0.00652M)

facit er 4,15\cdot 10^{-2}, hvilket ikke er resultatet jeg får. har jeg sat tallene forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2023 af mathon

Ja.

Svar #2
10. januar 2023 af simsalabimm

#1 Ja.

Vil du forklare hvordan jeg forholder mig til det? Kan se at 2 skal opløftes i stedet for ganges, men resultater får jeg alligevel ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2023 af Heptan

Du skal gange, ikke plus


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2023 af Christianfslag

For en vilkårlig reversibel reaktion

\small aA+bB\leftrightharpoons cC+dD

Gælder følgende for dennes ligevægtskonstant

\small K_eq=\frac{[C]^c\cdot [D]^d}{[A]^a\cdot [B]^b}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2023 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& \frac{\left [ S{O_2} \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]}{\left [S{O_3} \right ]^2}=K_c\\\\& \frac{\left (1.29\cdot 10^{-3}\;\mathrm{M} \right )^2\cdot \left ( 1.06\;\mathrm{M} \right )}{\left (6.52\cdot 10^{-3}\;\mathrm{M} \right )^2}=K_c\\\\& K_c=4.15\cdot 10^{-2}\;\mathrm{M} \end{array}


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanten for den viste kemiske reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.