Matematik

Eksponentiel voksende funktion

12. januar 2023 af Illusionn - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder med en opgave som jeg er lidt i tvivl om hvordan man regner ud. 

opgaven lyder således.

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses der, at fordobblingskonstanten er 3.

A) udfyld et skema som nedstående. Begrund dit svar

x:     2,5 ?

F(x): 6, ? ,48


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2023 af Anders521

#0 Venligst vedhæft et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Define }f(x)=b\cdot 2^{\frac{x}{3}}\\\\ \textup{solve}\left (f(2.5)=6,b \right )\Rightarrow b=3.36739\\\\ \textup{Define }b=3.36739\\\\ \textup{solve}\left ( f(x)=48,x \right )\Rightarrow x=11.5\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline x&2.5&3&6&9&11.5&12\\ \hline f(x)&6&6.73&13.47&26.94&48&53.88\\ \hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.