Matematik

hvordan skriver jeg det i maple???

24. januar 2023 af berta24 - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme et kordinatsæt til parablernes skæringspunkter med kordinatakserne 

hvor jeg ved at højden er 45m og bredden er 60m 

men hvordan opstiller jeg det i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2023 af Soeffi

#0. Det er ikke nødvendigt med CAS. 

Koordinaterne for skæringspunkterne er (x,y) = (-30,0) og (x,y) = (30,0).

Forskriften er f(x) = a·(x - 30)·(x + 30), hvor a bestemmes ved ligningen: a·(0 - 30)·(0 + 30) = 45.


Skriv et svar til: hvordan skriver jeg det i maple???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.