Fysik

Modstande

19. februar 2023 af Martin3007 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med den her opgave.

Beregn den samlede modstand, ud fra strømmen I2 og tilslutningsspændingen

Jeg er derfor blevet oplyst strømmen 0,995 Ampere, klemmespændingen 23,91 V.
Jeg skal anvende formel R=U/I.
Der er bare lige den hage, at de to modstande sidder i parallelforbindelse. Normalt ville jeg så anvende 1/R = (1/R^-1 + 1/R^-1)^-1 til at finde en erstatnings resistans, men opgaven lyder jo netop på at bruge strømmen og spændingen. Hvordan angriber jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2023 af ringstedLC

#0

Beregn den samlede modstand, ud fra strømmen I2 og tilslutningsspændingen

Jeg er derfor blevet oplyst strømmen 0,995 Ampere, klemmespændingen 23,91 V.
Jeg skal anvende formel R=U/I.

\begin{align*} R_E &= \frac{U}{I} \end{align*}


Skriv et svar til: Modstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.