Matematik

differentialregning - bestem k

19. februar 2023 af ChristinaEUX - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

En funktion er givet ved forskriften :

f(x)=x- x3+(kx)2+1

hvor  k  er et tal.

Bestem  k, så f' (1)=7.

differentier f med x ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2023 af peter lind

Ja. Sæt k udenfor parentesen. Brug at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2023 af SuneChr

Du skal dog huske, at k også skal "i anden".


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2023 af SuneChr

Der er to metoder til at differentiere leddet  (kx)2 :
1)   kvadrér først parentesen  k2x2     og differentiér x2 og behold k2
2)   differentiér parentesen samlet ved at differentiere ydre funktion og gange med differentieringen af
      indre funktion:  ( (kx)2 )' = 2(kx)1·k
Vi ser, at resultaterne er det samme.


Svar #4
20. februar 2023 af ChristinaEUX

Okay mange tak for hjælprn, jeg prøver mig frem 


Skriv et svar til: differentialregning - bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.