Kemi

Hjælp til henrys konstant k'

20. februar 2023 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, har dette spørgsmål:

Angiv værdien af Henrys lov-konstant (k’) for O2 ved ligevægt mellem gasfase og opløst O2 i blodplasma under fysiologiske betingelser.

Hvordan regnes dette? Jeg er lidt i tvivl. 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2023 af Heptan

Hvis du har en databog kan du bruge van't Hoffs ligning.

{\displaystyle \ln {\frac {K_{2}}{K_{1}}}={\frac {\Delta _{r}H^{\ominus }}{R}}\left({\frac {1}{T_{1}}}-{\frac {1}{T_{2}}}\right).}


Svar #2
20. februar 2023 af Sommerogvinter

Hej Heptan, dette har jeg ikke. Jeg har en bog der hedder KDO, der står ikke denne ligning... jeg kan i en tabel slå op at ved fysiologiske temperatur, som jeg går ud fra er 37 grader, er O2 95.3 kpa x L / mmol. Hvad skal jeg bruge dette til? det rigtige svar er 100kPa/mM


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2023 af Heptan

95.3 kPa x L / mmol er det samme som 95.3 kPa/mM.

Der er mange måder at løse opgaven på, måske står der noget på jeres forelæsningsslides?


Skriv et svar til: Hjælp til henrys konstant k'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.