Fysik

Vurder massen af den luftmængde, der afkøles hver time.

20. februar 2023 af Mikkeline123 - Niveau: A-niveau

Hej. Nogen der kan hjælpe med opgave b i følgende opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2023 af peter lind

b) Masse af vanddråber*fordampningsvarme = Q Q er den energi. der bliver opsuget

Masse af luftmængde*lufts specifikke varmefylde*temperaturfald = Q

fordampningsvarme for vand og lufts specifikke varmefylde kan du slå op i en tabel eller internettet


Svar #3
20. februar 2023 af Mikkeline123

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal bestemme det og hvordan tallene skal placeres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2023 af peter lind

Du regner først Q ud fra formlen i første linje

Dernæst sætter du Q ind i formlen i anden ligning og løser den med hensyn til massen af luften

Ligningerne udtrykker blot at den energi der skal bruges til fordampning er den energi der forsvinder fra luften.


Svar #5
20. februar 2023 af Mikkeline123

Skal jeg så bagefter trække de to Q tal fra hinanden eller er den sidste Q blot mit resultat

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2023 af ringstedLC

b) Energien er bevaret:

\begin{align*} \Delta Q_{vand} &= \Delta Q_{luft} \\ m_v\cdot L_v &= m_l\cdot c_l\cdot \Delta T\quad,\;\Delta T=T_{slut}-T_{start} \\ m_l &= (...) \end{align*}

Bestem udtrykket for ml og indsæt de kendte størrelser.


Svar #7
21. februar 2023 af Mikkeline123

Jeg er ikke helt med på hvilke tal der skal benyttes i formlen

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2023 af peter lind

Hvilken tal er du usikker på ?


Svar #9
21. februar 2023 af Mikkeline123

C(l), m(l) og L(v)

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2023 af peter lind

c er den specifikke varmefylde og L er fordampningsvarmen. Dem må du slå op i en tabel eller internettet.

m er massen af den masse du bruger til fordampning eller den masse som er svaret på spørgsmålet


Skriv et svar til: Vurder massen af den luftmængde, der afkøles hver time.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.