Fysik

Forskellen på tryk i væskesøjler og i væsker?

25. februar kl. 13:00 af angool - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er stødt på to formler i fysik omkring tryk, hvor den ene siger p = p0 + h * ρ * g og den anden lyder: pvæske = h * ρ * g. Hvad er forskellen på disse to? Gælder den første for trykket i væsker generelt og den anden er kun for væskesøjler? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar kl. 13:50 af ringstedLC

Det samlede tryk:

\begin{align*} p &= p_0+p_{v\ae dske} \;,\;p_0=\,\textup{luftens tryk\,p\aa\,v\ae dsken} \\ p &= p_0+h\cdot {\color{Red} \rho }\cdot g \\ &= p_0+h\cdot \tfrac{m}{V}\cdot g \\ &= p_0+h\cdot \tfrac{m}{A\,\cdot\,h}\cdot g \\ p &= \tfrac{F_{t,\,luft}}{A}+\tfrac{F_{t,\,v\ae dske}}{A} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar kl. 14:10 af ringstedLC

#0: De græske bogstaver og andre tegn findes i "Ω-knappen".


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar kl. 19:19 af Eksperimentalfysikeren

Den ene formel udtrykker det totale tryk fra væsken og atmosfæren, den anden formel udtrykker trykket fra væsken alene.


Svar #4
27. februar kl. 16:10 af angool

okay tak for svarene!!


Skriv et svar til: Forskellen på tryk i væskesøjler og i væsker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.