Matematik

Ligninger

27. februar 2023 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp med nedenstående opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2023 af jl9

De må have samme hældning som l, hvis de skal være parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2023 af StoreNord

En nem måde at gøre det på.
Men det er jo ikke sikkert, den passer din lærer.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2023 af ringstedLC

a) Der burde nok stå: "Bestem en ligning for hver af de to linjer m og n."

\begin{align*} \textup{Et\,punkt\,p\aa \;}l: (x_0,y_0) &= (0,10) \\ \textup{dist}\bigl((x_0,y_0),m\bigr)=\textup{dist}\bigl((x_0,y_0),n\bigr)=5 &= \frac{\left |a_l\cdot x_0+b- y_0 \right |}{\sqrt{{a_l}^2+1}} &&\textup{formel (71)} \\ b &= \left\{\begin{matrix}b_m\\b_n\end{matrix}\right. \\ m:y &= a_l\,x+b_m \\ n:y &= a_l\,x+b_n \end{align*}


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.