Matematik

Pyramide matematik HJÆLP!!

09. marts 2023 af HurtigHugo - Niveau: C-niveau

Hjælp med at finde vinklen som grundfladen danner med siderne i en regulær sekskantet pyramide. Pyramiden har en højde på 46 mm og en grundfladekant med en længde lig med 63 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2023 af Alix1983 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2023 af ringstedLC

Vinklerne i en regulær sekskantet pyramides grundflade er 120º = 2 · 60º. Det vil sige, at grundfladen består af 6 ligesidede trekanter. Én af disse trekanters højde og pyramidens højde er kateter i en retvinklet trekant:

\begin{align*} s &= 63\,\textup{mm} \\ {h_\Delta}^2+\left ( \frac{s}{2} \right )^2 &= s^2 \\ h_\Delta &= \sqrt{s^2-\frac{s^2}{2^2}}=\sqrt{\frac{3}{4}\cdot s^2}=s\cdot \sqrt{\frac{3}{4}} \\ \tan(v)=\frac{\textup{modst}}{\textup{hosl}}\Rightarrow v &= \tan^{-1}\left (\frac{\textup{modst}}{\textup{hosl}} \right ) \\ v &= \tan^{-1}\left (\frac{h_P}{h_\Delta } \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2023 af ringstedLC

#1: Din beskrivelse af a er noget rodet. Og jeg tror, at du bestemmer vinklen mellem grundfladen og en af kanterne.

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Pyramide matematik HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.