Matematik

omskrive følgende udtryk

11. marts kl. 08:09 af Simlars - Niveau: A-niveau

 Har brug for hjælp til at omskrive følgende udtryk til kvadratet på en toleddet størrelse

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts kl. 08:49 af Anders521

#0 Til den første z2 +25 +10z omskrives den til z2 + 52 + 2·5·z = (z + 5)2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts kl. 09:06 af Emma593 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts kl. 15:54 af ringstedLC

\begin{align*} \underset{\textup{1.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{a^2}}+ \underset{\textup{2.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{b^2}}{\color{Red} +} \underset{\textup{{\color{Red} +}\;dobb. produkt}}{\underbrace{2\,a\,b}} &= \bigl(\sqrt{a^2}\;{\color{Red} +}\;\sqrt{b^2}\bigr)^2 \\ &= \bigl(a+b\bigr)^2 \\\\ \textup{}\textbf{a)} \underset{\textup{1.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{z^2}}+ \underset{5\,\cdot\,5}{\underset{\textup{2.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{25}}}{\color{Red} +} \underset{{\color{Red} +}\;2\,\cdot\, 5\,\cdot\, z}{\underset{{\color{Red} +}\;2\,\cdot\, \frac{10}{2}\,\cdot\, z}{\underset{\textup{{\color{Red} +}\;dobb. produkt}}{\underbrace{10z}}}} &= \bigl(\sqrt{z^2}\;{\color{Red} +}\;\sqrt{25}\bigr)^2 \\ z^2+5^2+2\cdot 5\cdot z &= \bigl(z+5\bigr)^2 \\&= (z+5)\cdot (z+5) \\&= z^2+5z+5z+5^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts kl. 15:54 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{b)}\textup{ og }\textbf{c)}\quad 16+9y^2+24y &= \underset{\textup{1.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{9y^2}}+ \underset{\textup{2.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{16}}{\color{Red} +} \underset{{\color{Red} +}\;\textup{dobb. produkt}}{\underbrace{24y}}=\bigl(\sqrt{9y^2}\;{\color{Red} +}\;\sqrt{16}\bigr)^2 \\ 16-24y+9y^2 &= \underset{\textup{1.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{9y^2}}+ \underset{\textup{2.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{16}}{\color{Red} -} \underset{{\color{Red} -}\;\textup{dobb. produkt}}{\underbrace{24y}}=\bigl(\sqrt{9y^2}\;{\color{Red} -}\;\sqrt{16}\bigr)^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts kl. 23:51 af Anders521

#3

\begin{align*} \underset{\textup{1.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{a^2}}+ \underset{\textup{2.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{b^2}}{\color{Red} +} \underset{\textup{{\color{Red} +}\;dobb. produkt}}{\underbrace{2\,a\,b}} &= \bigl(\sqrt{a^2}\;{\color{Red} +}\;\sqrt{b^2}\bigr)^2 \\ &= \bigl(a+b\bigr)^2 \\\\ \textup{}\textbf{a)} \underset{\textup{1.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{z^2}}+ \underset{5\,\cdot\,5}{\underset{\textup{2.\,led\,i\,anden}}{\underbrace{25}}}{\color{Red} +} \underset{{\color{Red} +}\;2\,\cdot\, 5\,\cdot\, z}{\underset{{\color{Red} +}\;2\,\cdot\, \frac{10}{2}\,\cdot\, z}{\underset{\textup{{\color{Red} +}\;dobb. produkt}}{\underbrace{10z}}}} &= \bigl(\sqrt{z^2}\;{\color{Red} +}\;\sqrt{25}\bigr)^2 \\ z^2+5^2+2\cdot 5\cdot z &= \bigl(z+5\bigr)^2 \\&= (z+5)\cdot (z+5) \\&= z^2+5z+5z+5^2 \end{align*}

...Nej. 

                                      \small \begin{align*} (\sqrt{a^2}+\sqrt{b^2})^2&= (\left | a \right |+\left | b \right |)^2 \\ &= \left | a \right |^2+\left | b \right |^2+2\cdot\left | a \right |\cdot\left | b \right |\\ &= a^2+b^2+2\left | a b \right |\\ &\geq a^2+b^2+2 a b\\ &=(a+b)\cdot(a+b)\\ &=(a+b)^2\\ \end{align*} 


Skriv et svar til: omskrive følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.