Matematik

Lineære første orden differentialligninger

13. marts kl. 16:53 af ItsJiozx - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har brug for lidt hjælp til min aflevering.

s_1=5, s_2=7, s_3=5

Jeg har løst opgave 1a.

Jeg fik,

-e^{-\frac{sin(9*t)}{9}}\cdot cos(9t)+cos(9t)\cdot e^{-\frac{sin(9*t)}{9}}=0

Jeg har brug for hjælp til opgave 1b. Jeg ved ikke om jeg har løst den rigtigt. Kan det passe, at svaret er

q(t)=-\frac{9}{t^2}+cos(9t)\cdot \frac{9}{t}=-\frac{9}{t}\cdot (cos(9t)-\frac{1}{t})

Det ser lidt skørt ud, når jeg prøver at løse opgave 1c, så jeg vil gerne høre om jeg har fundet den rigtige funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts kl. 17:16 af peter lind

Metoden ser rigtig ud. Du kan jo teste med dit CAS værktøj om det er en løsnin.


Skriv et svar til: Lineære første orden differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.