Matematik

De tre funktionstyper

14. marts kl. 23:13 af Miski321 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver, hvor tingene skal beskrives med tekst

spørgsmål 1:

En eksponentiel funktion har forskriften: f(x)=450*1,1^x

Hvis f(x) vokser med 50%, hvad sker der så med x? 

Spørgsmål 2:

En potensfunktion er givet ved: g(x)=12x^1,75

a) Hvor mange procent ændres g(x), hvis x vokser med 10%?

b) Samme spørgsmål hvis x vokser med 50% og 100%

c) Hvor mange procent ændres g(x), hvis x falder med 25%

d) Hvor mange procent ændres x, hvis g(x) falder med 25%


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts kl. 23:29 af SuneChr

Skal opgaverne løses?
Hvad skal vi her:    ... tingene skal beskrives med tekst ... ?
Hvad er den tredje funktionstype? Er det den lineære?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts kl. 00:39 af SuneChr

                             Spørgsmål 1
f(x) = 450·1,1x
Vi ser på, hvor meget vi skal lægge til x, for at f(x) kan vokse med 50%, altså f(x) skal blive 1,5 gange større.
f(x + h) = 450·1,1x + h = 1,1h·f(x)
Vi får hermed
1,1h = 1,5
som vi så løser.


Skriv et svar til: De tre funktionstyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.