Matematik

Find diameteren når man kun har omkreds

27. marts kl. 20:40 af Celi3219 - Niveau: 7. klasse
Hvordan finder man diameteren af en cirkel når man kun har omkredsen?
Det skal være i meter

Håber på et hurtigt svar??

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts kl. 20:46 af MentorMath

Hej :)

Omkredsen af en cirkel er givet ved O = π·d, hvor d er cirklens diameter og hvor O er cirklens omkreds.

Hvis vi har omkredsen kan vi finde diameteren, ved at isolere d i ligningen. 

O = π·d ⇔

d = O/π. 

Altså er diameteren lig med omkredsen af cirklen divideret med pi.

I forhold til, at svaret skal angives i meter, afhænger det af, hvilken enhed omkredsen er angivet i.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts kl. 20:53 af StoreNord

I gamle dage, når man havde fældet et træ, kunne man måle diameteren og måle omkredsen med en snor.
Så kunne man beregne \pi som:
                                                                    \pi=\frac{O}{d}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts kl. 22:31 af SuneChr

# 0
Lad et cykelhjul foretage en enkelt omdrejning på en vej. Mål vejlængden fra ventilen på hjulet befinder
sig i bund, til næste gang ventilen er i bund. Dividér vejlængden (i meter) med π. Hvad får du så?
Så får jeg ............................. målt i meter.


Skriv et svar til: Find diameteren når man kun har omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.