Fysik

SS-4 raket beregninger

29. marts kl. 08:23 af Hjælpmignu123 - Niveau: A-niveau

Hej alle

Har akut brug for hjælp til nogle beregninger til min SRP

Jeg har fået til opgave, at:

- give et estimat for, hvor højt en sovjetisk ss4-raket vil flyve, hvis vi afsender den lodret

- give et estimat over, hvor længe raketten vil være i luften.

Jeg har fået disse link hvor der står nogle oplysninger og hjælp:

https://nuke.fas.org/guide/russia/theater/r-12.htm

https://www.grc.nasa.gov/www/k-12/rocket/rktthsum.html

Jeg kender derfor startmassen (42 tons), slutmassen (5 tons), starthastighed (0 km/s) og den kraft raketten udsender som er 74 tons. Jeg går ud fra den kraft jeg kender skal laves om til en anden enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 15:02 af peter lind

Ingen af de henvisninger, du giver, virker


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april kl. 15:24 af ringstedLC

Thrust: "Tonnes" er ikke enheden ton, men vægten af et "Ton", bedre kendt som:

\begin{align*} \textup{V\ae gt}=F &= m\cdot g \\ \left [ \textup{V\ae gt} \right ] &= \textup{ton}\cdot \tfrac{\textup{N}}{\textup{kg}}=\textup{kN} \end{align*} 

Jeg ville bruge "Operationel thrust" = 72 "Tonnes"

Startmasse (Launch Weight): 42 t

Slutmasse: Du siger formentlig 42 t - "Fuel Weigth" (37 t) = 5 t

Ekstra:

Formålet med missilet er at bringe en "separable single reentry vehicle" op mod - eller på toppen af en ballistisk bane, hvorefter denne "Payload" (≈ Warhead) alene med tyngdeacc. fortsætter mod målet.

 


Skriv et svar til: SS-4 raket beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.