Matematik

sandsynlighed

30. marts kl. 14:57 af MarkRasm - Niveau: C-niveau

Med to terninger skal du nu bestemme (rækkefølgen er vigtig):

Hvad er sandsynligheden for at slaget indeholder én fire eller én femmer?

Jeg siger 16/36.

men nogle af mine venner siger 20/36


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts kl. 15:12 af SuneChr

Lidt uklart, hvordan "slaget skal stå".
1)  Ét kast med to terninger?
2)  To kast med én terning? (Det kunne det tyde på, da du nævner, at rækkefølgen er vigtig).


Svar #2
30. marts kl. 15:18 af MarkRasm

jeg tror min lære mener to terningekast 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts kl. 15:24 af SuneChr

Første gang terningen kastes, er sandsynligheden for enten "4" eller "5" lig med  2/6 = 1/3
Anden gang, det samme.
Sandsynligheden, i alt,  = (1/3)2
Rækkefølgen af udfaldene er ligegyldig. Terningen "husker" ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts kl. 15:44 af M2023

#0

Du skal lave et skema over de gunstige udfald (som vist med x'er).

       1     2     3     4     5     6
1                          x     x
2                          x     x
3                          x     x
4     x     x     x     0     0     x 
5     x     x     x     0     0     x
6                          x     x

Hvis to firere eller to femmere ikke er tilladt og en firer og en femmer heller ikke (som vist med 0'er), så er der 16 muligheder. Hvis de nævnte udfald er tilladt derimod, så er der 20 muligheder.


Svar #5
30. marts kl. 15:52 af MarkRasm

tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts kl. 03:27 af PeterValberg

Du kan eventuelt se denne lille video
om sandsynligheder i forbindelse med
eksperimentet "kast to terninger"

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april kl. 10:25 af M2023

#4

Jeg er i tvivl om kombinationer, der indeholder både fire og fem (vist ned ? nedenfor).

       1     2     3     4     5     6
1                          x     x
2                          x     x
3                          x     x
4     x     x     x     0     ?     x 
5     x     x     x     ?     0     x
6                          x     x

Hvis de tæller med, får man 18 gunstige udfald, det vil sige, at sandsynligheden bliver 18/36 = 1/2.


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.