Matematik

Forklar og find P i koordinatsystem

03. april kl. 20:29 af Sarahmipmip - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:) det ville virkelig være en stor hjælp

Hvis der nogle der sidder inde med en god metode eller bare gode ideer må de rigtig gerne skrive. Opgaven er vedhæftet i skærmbilledet:)

- Sarah


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april kl. 21:38 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april kl. 21:44 af peter lind

Find ligningerne for cirkler med centrum A og radius 3,2 samt cirkel med centrum B og radius 4,5

Da punkterne ligger på begge cirkler kan disse findes ved at løse ligningerne.

Brug CAS værktøj eller træk de to ligninger fra hinanden, Derved får du i stedet en lineær ligning


Svar #3
04. april kl. 12:04 af Sarahmipmip

Okay tak for hjælpen:) men jeg forstår stadig ikke opgave a. Hvad er grunden til at der findes 2 gyldige placeringer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april kl. 12:11 af jl9

Prøv og tegn 2 cirkler som skærer hinanden


Svar #5
04. april kl. 12:30 af Sarahmipmip

Det har jeg gjort i det vedhæftede skærmbillede men hvordan skal jeg forklarer det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april kl. 13:41 af ringstedLC

#5: Radius i dine cirkler er ikke rigtige.

Indtast radius (afstanden) i kommandoen: Cirkel( <Punkt>, <radius> )

istedet for at "trække" i et punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april kl. 13:42 af ringstedLC

Afstanden mellem A og B er mindre end summen af afstandene AP og BP:

\begin{align*} \textup{To sk\ae ringer kr\ae ver}:\\ |AB| &<|AP|+|BP| \\ |AB|^2 &<\Bigl(|AP|+|BP|\Bigr)^2 \\ (x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2 &< \Bigl(|AP|+|BP|\Bigr)^2 \\ \sqrt{(x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2} &< |AP|+|BP| \\\\ \textup{En sk\ae ring kr\ae ver}:\\ |AB| &=|AP|+|BP| \\\\ \textup{Ingen sk\ae ringer kr\ae ver}:\\ |AB| &>|AP|+|BP|\end{align*}


Svar #8
04. april kl. 15:07 af Sarahmipmip

er dettte rigitgt så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april kl. 15:25 af ringstedLC

Ja.

Med kommandoen:

P: Skæring( <objekt>, <objekt> )

dannes og døbes alle skæringspunkter samtidigt.


Svar #10
05. april kl. 09:48 af Sarahmipmip

okay mange tak for hjælpen:) men hvordan skal jeg kunne forklare det? i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april kl. 10:57 af StoreNord

"Punktet P skal ligge både på en cirkel med A som centrum og på en cirkel med B som centrum.
Det gør P kun, hvis det ligger i et skæringspunkt mellem de to cirkler.
Og dem er der to af."


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. april kl. 11:02 af StoreNord

Er læreren tilfreds med en Geogebraløsning tilspørgsmål b?


Svar #13
05. april kl. 11:29 af Sarahmipmip

Tak:) ja men hun vil også gerne have den som beregning:) har du en metode til det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. april kl. 13:12 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. april kl. 13:13 af ringstedLC

#10: De to cirkler har to skæringer, da:

\begin{align*} \bigl|AB \bigr|\; &< \bigl|AP \bigr|+\bigl|BP \bigr| && \wedge\quad \bigl|AB \bigr| > \Bigl|\bigl|AP \bigr|-\bigl|BP \bigr| \Bigr| \end{align*}

Det vil sige, at AB er kortere end summen af de to afstande og længere end deres dfifferens.

Den første betingelse: Hvis AB var længere end af summen ville B ligge så langt fra A, at periferierne ikke havde nogle skæringer og P derfor ingen gyldige placeringer.

Den sidste betingelse: Hvis AB var kortere end differensen ville B ligge så nær A, at periferierne heller ikke havde nogle skæringer.

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. april kl. 13:20 af ringstedLC

#13: Indsæt de kendte størrelser i uligheden for to skæringer i #7 (sidste linje) og se, at den er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. april kl. 16:46 af ringstedLC

#16 rettelse: 

Indsæt de kendte størrelser i nedenstående ulighed for to skæringer (næstsidste linje) og vis, at den opfyldes.

#7 rettelse:

\begin{align*} \textup{To sk\ae ringer kr\ae ver}:\\ \bigl|AB \bigr| &< \bigl|AP \bigr|+\bigl|BP \bigr| && \wedge\ \bigl|AB \bigr| > \Bigl|\bigl|AP \bigr|-\bigl|BP \bigr| \Bigr| \\ \bigl|AB \bigr| &< r_1+r_2 && \wedge\ \bigl|AB \bigr| > \bigl|r_1-r_2\bigr| \\ \sqrt{\bigl(x_B-x_A\bigr)^2+\bigl(y_B-y_A\bigr)^2} &< r_1+r_2 \\ \Rightarrow\quad \bigl|r_1-r_2 \bigr| &< \bigl|AB \bigr| < r_1+r_2 \\\\ \textup{Ingen sk\ae ringer kr\ae ver}:\\ \bigl|AB \bigr| &> \bigl|AP \bigr|+\bigl|BP \bigr| &&\vee\ \bigl|AB \bigr| < \Bigl|\bigl|AP \bigr|-\bigl|BP \bigr| \Bigr| \\ \bigl|AB \bigr| &> r_1+r_2 &&\vee\ \bigl|AB \bigr| < \bigl|r_1-r_2\bigr| \\ \Rightarrow\quad r_1+r_2 &< \bigl|AB \bigr| < \bigl|r_1-r_2\bigr| \end{align*}


Skriv et svar til: Forklar og find P i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.