Fysik

Hastighed

06. april kl. 16:40 af Mathian - Niveau: C-niveau

Jeg har set min undervisers facit, hvor der står

(9.82*25/2)^0.5 m/s

Forstår ikke helt hvor det der 0.5 kommer fra? 


Svar #1
06. april kl. 16:40 af Mathian

opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april kl. 17:24 af ringstedLC

\begin{align*} \sqrt[r]{a} &= a^{\frac{1}{r}} &&\textup{formel (26)} \\ \sqrt{a} &= a^{\frac{1}{2}} &&\textup{formel (30)} \\\\ \sqrt{v^{2}}=v &= \sqrt{\frac{g\cdot h}{2}} = \left (\frac{g\cdot h}{2} \right )^{\!\frac{1}{2}} \\ &= \left (\frac{9.82\,\frac{\textup{m}}{\textup{s}^2}\cdot 25\,\textup{m}}{2} \right )^{\!\frac{1}{2}} \\ &= \left (\frac{9.82\cdot 25\,\frac{\textup{m}^2}{\textup{s}^2}}{2} \right )^{\!\frac{1}{2}} \\ v &= 4.91^{\!\frac{1}{2}}\cdot 5\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}}\approx 11\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}} \end{align*}


Svar #3
06. april kl. 17:53 af Mathian

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april kl. 17:56 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april kl. 17:56 af ringstedLC

11 m/s ≈ 40 km/t fra "8. sal" ... Enten har du set forkert eller også skal du finde en anden lærer.

Der er konstant acceleration og energien er bevaret:

\begin{align*} \tfrac{1}{2}\,m\cdot v^2 &= m\cdot g\cdot h \\ v^2 &= {\color{Red} 2\,\cdot }\;g\cdot h \\ v &\approx 22\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}} \approx 80\,\tfrac{\textup{km}}{\textup{t}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april kl. 21:33 af Eksperimentalfysikeren

Der står også ^0,5 i opgaven. Det korrekte er ^½. Tallet, der skal stå her, er en eksakt værdi, der stammer fra, at stamfunktionen til x er ½x2. 0,5 angiver en tilnærmet værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april kl. 21:34 af Eksperimentalfysikeren

Det skal være v=(2·g·h)^½. Esponenten er ikke 0,5, da 0,5 angiver en tilnærmet værdi, men værdien angiver her kvadratrod og er en eksakt værdi.


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.