Generelt

Må lærerens politiske holdninger indgå i rettelsen?

11. april kl. 01:48 af KalderAssistance
Har spekuleret meget over, hvorvidt lærer må indrage deres egen politiske holdning i rettelsen af elevens opgave. Kan intet finde om det, så håber nogen har et anvendeligt svag på spørgsmålet.

Fx når eleven har afleveret en opgave og svaret tilstrækkeligt på alle de angivet spørgsmål, dog med elevens egen holdning i centrum. Så lad os sige eleven er meget konservativ, og derfor har et konservativt synspunkt på besvarelsen. Må læreren her så rette besvarelsen som forkert, fordi han/huns egen politiske overbevisning er i modsætning til elevens? Men hvorpå elevens svar er korrekt, hvis man følger de konservative principper. Kan læreren hermed trække karakteren ned pga. en forskel på holdningerne?

På forhånd tak for hjælpen:)

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april kl. 12:02 af SuneChr

En lærer skal, ligesom en journalist, være objektiv i sin udøvelse af sit fag, d.v.s. at vedkommendes
politiske -, religiøse -, racemæssige - eller lignende personlige (subjektive) holdninger og livsanskuelser ikke må skinne igennem. Det kan for nogen være svært, men som professionel ambassadør er det "en del af pakken". Men en lærer kan eller skal selvfølgelig påtale fejl, misforståelser eller mangler i en besvarelse.
 


Svar #2
11. april kl. 12:47 af KalderAssistance

Mange tak for det gavnlige svar :)


Skriv et svar til: Må lærerens politiske holdninger indgå i rettelsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.