Matematik

Vektor og parallelogram

11. april 2023 af blis1204 - Niveau: B-niveau

Hejsa! har sidet med den her øvelse i noget tid nu og læst flere formler op uden held på at forstå den. Er der en der måske vil give et mere konkret eksempel med andre værdier eller en uddybende forklaring på hvordan jeg finder frem til arealet? det ville jeg virkeligt sætte pris på!

øvelsen er linket:)

Vedhæftet fil: vektor mmm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2023 af SuneChr

Arealet af det parallelogram, der er bestemt ved vektorerne a og b , er lig med  |a^•b|
Find først tværvektoren til en af vektorerne og prik den med den anden.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5\\-10 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\-17 \end{pmatrix}\\\\&A_{par}=&\left | \begin{pmatrix} 8\\-17 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -7\\2 \end{pmatrix} \right |=103 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2023 af mathon

korrektion:
                      \small \begin{array}{llllll} A_{par}=\begin{Vmatrix} 8 &-7 \\ -17&2 \end{Vmatrix}=103 \end{array}


Skriv et svar til: Vektor og parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.