Matematik

Hvordan finder man halveringskonstanten?

12. april kl. 14:14 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau
Hej
Er der nogle, som kan hjælpe med at finde hlaveringskonstanten i opg. B?
Jeg har kun b-bærdien i ba^x-funktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april kl. 14:55 af CooperForce

Du skal anvende formel (109) i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april kl. 12:11 af AMelev

Du skal lige have opdateret din profil, så der kan henvises til den rigtige formelsamling ((hfC og stxC er ikke ens). Det relevante er på
stx: side 16 (93) inkl. figur
hf: side 13 (63) inkl. figur

Halveringskonstanten er den x-tilvækst, der skal til, for at y-værdien halveres. Det er det samme, uanset hvor på grafen, du starter.

Du har allerede et punkt (0,6) fra sp. a). Du kan så aflæse et andet (pænt) punkt og benytte formlen.
Her er det dog lettere at bruge direkte aflæsning på figuren.
y1 =6, y2 = ½y1 = ....
x1 = 0, x2 = ?, T½ = x2 - x1 = ....


Skriv et svar til: Hvordan finder man halveringskonstanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.