Matematik

Hvordan regner man 1 divideret med 1,5

16. april kl. 08:42 af baryler111 - Niveau: 7. klasse

Hvordan regner man 1 divideret med 1,5

Jeg glæder mig til svaret

Tak fra Kathrine


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april kl. 09:19 af ringstedLC

Brøkresultat:

Opstil divisionen som brøk og forlæng med 2 for at få decimaltallet væk.

Decimalresultat:

Opstil divisionen "10 : 15" og se at det giver "0,...". Afrund til fx to decimaler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april kl. 22:43 af SuneChr

Du kender muligvis regnereglen:
         At dividere med en brøk er det samme som at gange med den omvendte.
Hvordan skal det nu forstås?
1,5 er jo lig med 3/2 og 1 divideret med 3/2 er lig med 1 gange 2/3
____________
Øvelse:  6 divideret med 0,75


Svar #3
17. april kl. 08:00 af baryler111

tusindtak

sååå 6 divideret med 3/4

 6 x 4/3 = 24/3

24:3 = 8

findes der en måde så spejlmetoden også virker uden brøk??


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april kl. 10:52 af SuneChr

Det virker, hvis et tal kan omskrives på formen p/q hvor p og q er hele tal, altså et rationalt tal.
Hvis ikke, må man forlænge brøken. En brøks værdi forandres ikke ved at gange tæller og nævner
med samme tal. Man kan (næsten altid) få nævneren hel ved at flytte kommaet et antal pladser, men skal
også gøre det samme i tælleren:
\frac{2,0713}{0,86421}   =\frac{2,0713}{0,86421}\cdot \frac{100000}{100000}=\frac{207130}{86421}


Svar #5
17. april kl. 11:39 af baryler111

Oki perfekt tak for din hjælp! Sig endelig til hvis der er flere metoder


Skriv et svar til: Hvordan regner man 1 divideret med 1,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.