Matematik

Hjælp til en opgave fra emneopgave

16. april 2023 af IkkeGodTilMatematik - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg står i en lorte situation hvor jeg ikke forstår noget som helst af det her:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2023 af ringstedLC

#0: Din overskrift skal gerne være sigende. Det vil sige beskrive, hvad opgaven går ud på.

Vedhæft meget gerne billeder og helst ikke Word- eller pdf filer. Det er så besværligt!

a) Prisfunktionen er lineær og du har to sæt data:

\begin{align*}\textup{Pris} &= \tfrac{\textup{pris}}{\textup{stk.}}\cdot \textup{antal}+b \\ p(x) &= a\,x+b \\ a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\;,\;b=y_1-a\,x_1 \end{align*}

b) Omsætningsfunktionen er så:

\begin{align*}r(x) &= x\cdot p(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2023 af ringstedLC

c) 

\begin{align*} \frac{propris_{400}}{\textup{stk.}} &= \frac{O_{var,\;400}+O_{faste}}{400} \\ \frac{propris_{800}}{\textup{stk.}} &= (...) \end{align*}

d) 

\begin{align*} tc_{400}(x) &= \frac{O_{var,\;400}}{400}\cdot x+O_{faste} \\ tc_{400}(x) &= \frac{5464+400+1896}{400}\cdot x+(3982+3058) \\ \\tc_{800} &= (...) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2023 af ringstedLC

f)

\begin{align*} \textup{Overskud}\Rightarrow r(x) &>tc(x) \\ x\cdot p(x) &> \frac{5464+400+1896}{400}+(3982+3058) \\ ?<&\;x<\;?\end{align*}

g)

\begin{align*} \pi (x) &= r(x)-tc(x) \end{align*}

h) r(x) har en graf, der en parabel. Bestem x-værdien af dens toppunkt.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave fra emneopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.