Matematik

Bestemmelse af sandsynlighed.

18. april 2023 af StudentPoll - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg halvt blank, jeg tror at opgave a kan beregnes med 25 ganget med 0,28. Jeg ved dog ikke hvordan man beregner det. Imens tror jeg at opgave b kan løses ved at finde arealet 1-(0,28*2+0,16*2)=x 

(x/2)*25. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2023 af peter lind

Det er helt galt.  Se din formelsamling  side 43 formel 265 eller 266.

Brug dit CAS værktøj


Svar #3
18. april 2023 af StudentPoll

Jeg har ikke en formelsamling.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2023 af peter lind

Så få fat i en øjeblikkelig. Det er den eneste du bruge til eksamen. Du kan få fat i den på undervisningsministeriet hjemmeside uvm.dk


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. april 2023 af SuneChr

Du kan jo aflæse, uden brug af formelsamling, på kurven.
a)  Hvad er arealet under kurven mellem x = 24 og x = 25 ?
b)  Kurven er symmetrisk om x = 25
     Arealet mellem x = 25 og x = 26 er det samme som i a).
     Arealet mellem x = 23 og x = 24 er det samme som arealet mellem x = 26 og x = 27
    Læg nu de fire arealer sammen og træk summen fra 1. Det giver P(X ≤ 23) + P(X ≥ 27)
    Så regner du  P(X ≥ 27) ud ved benyttelse af symmetrien.
     


Svar #6
19. april 2023 af StudentPoll

Så sandsynligheden for opgave a er 28%?

Og for b 14%?


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. april 2023 af SuneChr

Ja, a) er rigtig, men ikke b) .
b)   (1 - 2·(0,28 + 0,16)) / 2 = 0,06 = 6%
Gør prøve, ved at lægge alle sandsynlighederne under kurven sammen.
Hvad skal summen så blive?


Skriv et svar til: Bestemmelse af sandsynlighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.