Matematik

Differentiale ligning

24. april 2023 af stix1 - Niveau: A-niveau

Hey guys 
Hvordan løser man b) på Wordmat 
Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2023 af ringstedLC

b) Med GG CAS:

\begin{align*} \textup{Fuldst. l\o sning}: \\\textup{BeregnODE}&\Bigl(<\! \textup{ligning}\! >\Bigr) & \\ \textup{BeregnODE}&\Bigl(y\,'=...\Bigr) \rightarrow y= (...\,x\,...) & \\ \textup{Def.\,af var.}: & \\ \textup{BeregnODE}&\Bigl(<\! \textup{ligning}\! >, <\! \textup{afh\ae ngig variabel}\! >,<\! \textup{uafh\ae ngig variabel}\! >\Bigr) & \\ \textup{BeregnODE}&\Bigl({\color{Red} f\,'}=0.71\;\bigl(1-{\color{Red} f}/80.5\bigr)\,{\color{Red} f},\;{\color{Red} f},\;{\color{Red} x}\Bigr) & \\ \rightarrow f(x) &= \frac{80.5}{1+{\color{Red} k_1}\,e^{-0.71\,x}} \\\\ \textup{Med bet.}: & \\ \textup{BeregnODE}&\Bigl(<\! \textup{ligning}\! >, <\! \textup{afh\ae ngig variabel}\! >,<\! \textup{uafh\ae ngig variabel}\! >, <\! \textup{Punkt(er)\,p\aa\;f}\! >\Bigr) & \\ \textup{BeregnODE}&\Bigl(f\,'=0.71\;\bigl(1-f/80.5\bigr)\,f,\;f,\;x,\;(0,20.1)\Bigr) & \\ \rightarrow f(x) &= \frac{80.5}{1+{\color{Red} 3}\,e^{-0.71\,x}}\end{align*}


Skriv et svar til: Differentiale ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.