Matematik

Tegn repræsentant for vektor: 3b-2a+c

13. maj 2023 af Asmuseee - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med at øve mig til matematik b- skriftlig årsprøve og er igang med et gammelt opgavesæt, hvor jeg skal tegne repræsentanten for 3b-2a+c, dog er jeg i tvivl om jeg først skal udregne koordinater, hvorefter jeg kan tegne vektorerne og generelt tvivler jeg på hvordan vektorerne skal se ud på koordinatsættet.

Nedenfor vedhæftet opgavebeskrivelse


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2023 af AMelev


 
Du kan klare dig uden koordinater, men det kan være fint som tjek.

Start med at tegne 3 b-vektorer i forlængelse af hinanden (3b).
Fra spidsen af den sidste tegner du to modsatte a-vektorer i forlængelse af hinanden (-2a).
Derfra tegner du så c-vektor.
Endelig tegner du en vektor fra det oprindelige startpunkt til slutpunktet. Det er en repræsentant for sumvektoren 3a + (-2a) + c = 3a - 2a +c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2023 af ringstedLC

a) Koordinaterne aflæses:

\begin{align*} \vec{r} &= 3\vec{b}-2\vec{a}+\vec{c} \\ &= 3\binom{b_1}{b_2}-2\binom{a_1}{a_2}+\binom{c_1}{c_2} \\ \vec{r} &= \binom{3b_1-2a_1+c_1}{3b_2-2a_2+c_2} = \binom{3\cdot 3-2\cdot ...+...}{3\cdot 2-2\cdot ...+...}\end{align*}


Svar #3
13. maj 2023 af Asmuseee

Jeg har fået koordinaterne til 3b til at være (9,6) og 2a til at være (4,8) og c til (-3,0) og udregnet dette. 

Jeg har fået repræsentanten for vektorerne til (2.-2) er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2023 af AMelev

Tegn og tjek!


Skriv et svar til: Tegn repræsentant for vektor: 3b-2a+c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.