Matematik

Opstilning af formel

18. maj 2023 af loui375q - Niveau: C-niveau

Der står:

Marius begynder at læse til eksamen. Lærebogen er på 300 sider, og Marius læser 20 sider i timen. 

Hvor der efterfølgende står:

Opstil en formel til at udregne det antal sider y, han mangler at læse efter x timer.

Hvilken formel er der brugt og hvordan skal man stille dette op?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2023 af SuneChr

Til tiden x = 0 mangler Marius at læse 300 sider.
De 300 sider nedskrives med 20 sider i timen.
Efter x timer nedskrives med 20x sider.
Det manglende antal sider y efter x timer er da:
        y = - 20x + 300       (Det hedder en aftagende lineær funktion).
Ved at sætte y = 0 skulle Marius så have læst det hele. 


Svar #2
18. maj 2023 af loui375q

Hvordan ser en aftagende linær funktion normalt ud?

Men hvordan udregner man det så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2023 af ringstedLC

Det er en ret linje med negativ hældning.

Find dens skæring med x-aksen (y = 0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2023 af mathon

      \small \begin {array}{lllll} f(x)=-20x+300\qquad 0\leq x\leq 15 \end{array}


Skriv et svar til: Opstilning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.