Matematik

Argumentation af en funktion

19. maj 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe mig med denne her opgave?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2023 af ringstedLC

a) Vis at værdimængden for f '(x) er ikke-negativ:

\begin{align*} f'(x) &= 7-\sin(x)\geq 0 \end{align*}

TIp: Tænk over værdimængden for sinusfunktionen.


Svar #3
20. maj 2023 af cecilie1606

#2

a) Vis at værdimængden for f '(x) er ikke-negativ:

\begin{align*} f'(x) &= 7-\sin(x)\geq 0 \end{align*}

TIp: Tænk over værdimængden for sinusfunktionen.

Hmm... er ikke helt med.

Altså værdimængden til sinus er vel alle reelle tal fra og med -1 til og med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2023 af ringstedLC

Korrekt. Ét af mængdens elementer kan bruges til at vise at uligheden er sand.


Svar #5
21. maj 2023 af cecilie1606

#4

Korrekt. Ét af mængdens elementer kan bruges til at vise at uligheden er sand.

Er det fordi sin(x) trækkes fra de 7, og dermed vil den aldrig kunne blive negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2023 af ringstedLC

Du er stadig inde på det rigtige.

Men det skal formuleres mere matematisk; man kan fx ikke bare trække en funktion (sinus) fra en værdi (7) og dermed fastslå at uligheden er sand.

Men du kan trække ét bestemt element i værdimængden (sinmaks) fra 7 og så vise at uligheden er sand. Forinden har du selvsagt forklaret, hvorfor du har opstillet uligheden.

Argumentet kan eventuelt være grafisk.


Svar #7
23. maj 2023 af cecilie1606

Vil det sige jeg skal indsætte nogle værdimængder, altså tal mellem -1 og 1, til sinus ind på x´es plads for at vise at 7-sin(x) aldrig kan blive en negativ værdi?


Svar #8
23. maj 2023 af cecilie1606

Altså på denne her måde?

Vedhæftet fil:Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2023 af ringstedLC

sin(0.99) er ikke sinmaks eller sinmin

\begin{align*} f'(x)=7-\sin(x) &\geq 0 \\ 7 &\geq \sin(x) \\ 7\geq 1 &\,\wedge 7\geq -1\;,\;\sin_\textup{ekstr}(x)=\pm1 \end{align*}

Når uligheden er opfyldt for maks./min er den opfyldt for alle værdier af x.

NB. sin(0.99) er hverken sinmaks eller sinmin


Skriv et svar til: Argumentation af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.