Matematik

Afledede funktion for en tredjegradsfunktion

22. maj kl. 17:43 af Sjustav - Niveau: B-niveau

Hej jeg forstår ikke at beregne denne opgave.

Bestem f’(x) for f(x)=1/3 x^3-3x^2+8x-9

Hvordan vil i løse den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj kl. 18:29 af peter lind

se din formelsamling side 24 formel 133


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj kl. 19:46 af mathon

\small \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=\left (\frac{1}{3}x^3-3x^2+8x-9 \right ){}'=\frac{1}{3}\cdot \left ( 3\cdot x^{3-1} \right )- 3\cdot \left ( 2\cdot x^{2-1} \right )+8\cdot \left ( 1\cdot x^{1-1} \right )-0=\\\\ x^2-6x+8 \end{array}


Skriv et svar til: Afledede funktion for en tredjegradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.