Fysik

opgave om mekanik

22. maj kl. 18:48 af fuckmath - Niveau: B-niveau

Hej jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave. Tak på forhånd!

Tophastighed: 240km/h
Masse: 950kg
Kan accelerere fra 0-100km/h på 8,5s

Bilen kører med en hastighed på 110km/h. Bilen bremser så kraftigt at hjulene blokerer og bremselængden bliver 67m.

Beregn bremsekraftens arbejde under opbremsningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 19:19 af peter lind

Bremsekraftens arbejde er lig med bilens tab i kinetiske energi ½mv2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj kl. 19:56 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& A=F_{\textup{brems}}\cdot s=\Delta E_{\textup{kin}}\\\\&& A=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{\textup{beg}}}^2-0\;\mathrm{J}=\frac{1}{2}\cdot \left ( 950\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (30.5556\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=443.481\;\mathrm{kJ} \end{array}


Svar #3
22. maj kl. 21:52 af fuckmath

#1

Bremsekraftens arbejde er lig med bilens tab i kinetiske energi ½mv2

kunne du evt. forklare hvorfor at bremsekraftens arbejde er lig med tabet i kinetiske energi


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj kl. 22:28 af ringstedLC

Bremsekraftens arbejde er energi. Den energi er den samme som bilens kinetiske energi ved opbremsningens begyndelse fordi den kinetiske energi er 0 efter 67 m.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj kl. 22:39 af peter lind

Arbejdet er den energi der overflyttes. Det er jo netop bilens energi der overflyttes og bliver til varme.


Skriv et svar til: opgave om mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.