Matematik

Punkt på plan

03. juni 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Hejsa

I spørgsmål b, er jeg lidt i tvivl omkring hvordan den udregnes. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \begin{pmatrix}2\\ -1\\ k\end{pmatrix} &= \begin{pmatrix} 0\\ 1\\ 4\end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -2-0\\ 3-1\\ 7-4\end{pmatrix}\;,\;t\in\mathbb{R} \\ t &= \frac{2-0}{-2-0} \\ k-4 &= \frac{2}{-2-0}\cdot (7-4) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2023 af peter lind

**


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2023 af peter lind

Sæt punktet ind i parameterligningen. De to første ligninger (x og y koordinaterne) giver parametrene s og t. Når du så kender s og t giver z koordinaten en ligning i k


Skriv et svar til: Punkt på plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.