Matematik

Hældning på tangenten

20. august 2023 af laurahansen4343 - Niveau: A-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal aflæse dette. Nogle der kan forklar det meget grundigt 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2023 af ringstedLC

Da grafen for 2. gradspol. har sikre støttepunkter, fx:

\begin{align*} (0,-2) &= \bigl(0,f(0)\bigr)\;,\;(2,2)=\big(2,f(2)\bigr)\;,\;(4,-2)=\bigl(4,f(4)\bigr) \end{align*}

kan hældningen beregnes:

\begin{align*} f(x) &= a\,x^2+b\,x+c \\ f(0) &= -2=c \\ f(2)=2 &= a\cdot 2^2+b\cdot 2-2\;\wedge\;f(4)=-2=a\cdot 4^2+b\cdot 4-2 \\ \left \{ a,b \right \} &= \left \{ ...\;,... \right \} \\ f'(x) &= 2a\,x+b \\ f'(-1) &= -2a+b=a_{tang}=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2023 af StoreNord

#0
Vil du ikke give mig ret i, at tangenten går gennem punkterne  (-1,-7) og (-2,-14)?
Hvad er dens hældning så?


Skriv et svar til: Hældning på tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.