Matematik

Radius af cirkel (Haster)

25. august 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Nogle der kan hjælpe med at løse denne opgave?
Og ikke opstil flere forskellige formler, for så bliver det bare meget mere kompliceret.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&A=\pi\cdot R^2-\pi\cdot r^2 \\\\&&144\pi=\pi\cdot 13^2-\pi\cdot r^2\\\\& \textup{Beregn r.} \end{array}


Svar #3
25. august 2023 af SkolleNørd

#2

Kan du vise de ved at indsætte tal, for er lidt forvirret.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2023 af mathon

Jeg har jo indsat tal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2023 af mathon

                      \begin{array}{lllll} 144\pi=\pi\cdot 13^2-\pi\cdot r^2\qquad r>0\\\\ 144= 13^2- r^2...\\\\ r=? \end{array}


Svar #6
25. august 2023 af SkolleNørd

#5

Hvordan beregner jeg det sidste udtryk. Jeg firstpr ikke hvordan man beregner det. Yderliger skal det ikke kun være et udtryk eller tal?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2023 af SuneChr

Hvis du er kvik, bruger du sætningen
(a + b)(a - b) = a2 - b2
144 = 122  så vi har
132 - 122 = r2
(13 + 12)(13 - 12) = r2
25·1 = r2
r = ... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2023 af mathon

                      \begin{array}{lllll} 144\pi=\pi\cdot 13^2-\pi\cdot r^2\qquad {\color{Red} r>0}\\\\144= 13^2- r^2\\\\ r^2=13^2-144=169-144=25\\\\ r=\sqrt{25}=5 \end{array}


Skriv et svar til: Radius af cirkel (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.