Matematik

hvorfor er 0,66 og 2/3 dele ikke det samme?.

27. august 2023 af OliverChristen - Niveau: 8. klasse

hvorfor er 0,66 og 2/3 dele ikke det samme?.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{2}{3} &= 0.66...\approx 0.67 \end{align*}

Husk: "6" rundes op!


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2023 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du dividerer 2 med 3, får du 0,666666.... med uendlig mange decimaler, så 2/3-0,66 er 0,006666....


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2023 af SuneChr

2/3 - 6/10        = 1/15
2/3 - 66/100     = 1/150
2/3 - 666/1000  = 1/1500
...
# 0   Nissen flytter med: Kommer vi et 6'tal ekstra på i tælleren
samtidig med et ekstra 0 i nævneren, får vi også et ekstra 0 i
nævneren på højre side. Det vil øjensynlig ingen ende tage.
H v i s  2/3 skulle være lig med 0,66 = 66/100 , skulle højresiden
være 0, men det er den ikke.


 


Skriv et svar til: hvorfor er 0,66 og 2/3 dele ikke det samme?.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.