Matematik

redegøre for vinklen mellem to vektorer

28. august 2023 af nsf82 - Niveau: A-niveau

Redegøre for vinklen mellem to vektorer

Hvor meget forventes der at der bliver redegjort, hvor mange ting skal man have med og hvilket bevis skal man inddrage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2023 af ringstedLC

Se eventuelt videoen på https://www.webmatematik.dk/lektioner/beviser/vinkel-mellem-vektorer-i-planen

Redegørelsen er knapt så formel som beviset.


Svar #2
29. august 2023 af nsf82

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2023 af mathon

eller brug:
                     Skalarproduktet mellem to vilkårlige enhedsvektorer er lig med cosinus til vinklen, \small v, imellem 
                     dem.
                   


Svar #4
29. august 2023 af nsf82

Tak

Det her spg følger

Forklar hvad man forstår ved en vektorfunktion. Skæring med x- og y-aksen skal indgå.

Hvad skal jeg inddrage her


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Vektorfunktion:}\\&& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} f_1(t)\\ f_2(t) \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Sk\ae ring med x-aksen:}\\&& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x\\0 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} f_1(t)\\ f_{2}(t)=0 \end{pmatrix}\\\\ \textup{Sk\ae ring med y-aksen:}\\&& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} 0\\y\end{pmatrix}=\begin{pmatrix} f_{1}(t)=0\\ f_2(t) \end{pmatrix} \end{array}


Svar #7
29. august 2023 af nsf82

TAK!


Skriv et svar til: redegøre for vinklen mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.