Fysik

Finde radius af sol - har opgivet

30. august kl. 15:22 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe min ven med denne opgave?

Den omhanler noget med at han skal vise at solens radius er 16 bueminutter?

Det haster pt. Han skal aflevere i morgen kl 14


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august kl. 15:48 af Sveppalyf

Der menes nok solskivens radius.

Der er tale om en retvinklet trekant, dvs. at vi har

tan α = r/D

Find værdierne for Solens radius r og afstanden til Solen D, og beregn α som er solskivens radius på himlen. Se så at denne vinkels værdi ca. svarer til 16/60 af en grad.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august kl. 16:02 af SuneChr

Ved betragtning af solskiven, set fra jorden, som man ikke skal uden specielt filter, tegner man
en ligebenet trekant med grundlinje lig med solskivens diameter 2R og højde λ lig med solens
afstand fra jorden. Den halve topvinkel Θ i trekanten er da sigtet til solradien R.
Benyt nu at    tan Θ = R/λ


Svar #3
30. august kl. 16:48 af SkolleNørd

#1

Der menes nok solskivens radius.

Der er tale om en retvinklet trekant, dvs. at vi har

tan α = r/D

Find værdierne for Solens radius r og afstanden til Solen D, og beregn α som er solskivens radius på himlen. Se så at denne vinkels værdi ca. svarer til 16/60 af en grad.

Kan du vise beregningerne, for jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august kl. 19:52 af Eksperimentalfysikeren

Start med at finde α.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august kl. 02:17 af Sveppalyf

tan α = 696.340 km /150*106 km  <=>

α = 0,266o ≈ 16/60o = 16'


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august kl. 02:31 af SuneChr

Solens radius svinger indenfor grænserne
15' 44''    16' 16''
mindst i juli og størst i januar.


Skriv et svar til: Finde radius af sol - har opgivet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.