Fysik

Fejl i bogen? Varmeenergi

07. september kl. 15:04 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

I bogen er der et eksempel, hvor de beregner den tilførte elektriske energi i en kogekande og skriver følgende udregning: 

\\ P = 1500 W \cdot 200 s \\ P = 300000 J \cdot 300KJ

På sidste linje, er det ikke én fejl, at der står "gange" imellem? Bør der ikke stå et lighedstegn? Der er flere steder i bogens eksempler, som skriver gange imellem så jeg er forvirret. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september kl. 16:19 af MentorMath

Hej, 

Jo, lige præcis. Det er fuldstændigt som du skriver, at 300000 J = 300 KJ:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september kl. 16:54 af MentorMath

#0 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september kl. 22:30 af ringstedLC

#0 og #2:

Det er desværre ikke den eneste fejl:

\begin{align*} {\color{Red} E} &= P\cdot t \\ &= 1500\,\textup{W}\cdot 200\,\textup{s} \\ E &= 300000\,\textup{J}= 300\,\textup{{\color{Red} k}J} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september kl. 23:00 af MentorMath

#2

#0 

Ups, jeg beklager, jeg kom vist til selv at falde i.. Det giver selvfølgelig, som rettet i #3 ikke mening at bruge P for energi, når P bruges som symbol for effekt.

Det virker ret vanvittigt, at der bliver brugt et undervisningsmateriale med så mange fejl. Kunne være interessant at vide hvilken bog det kommer fra:0


Skriv et svar til: Fejl i bogen? Varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.